Overweging

Bij de aankoop van aandelen is sympathie mijn kompas. Voor bedrijven die erin geslaagd zijn mijn sympathie op te wekken, koop ik met liefde aandelen. Soms gaat het om een oude associatie die tientallen jaren kan overbruggen, soms om een verhaal dat plots een snaar raakt. Mijn ‘soft focus’ klinkt niet erg professioneel. Maar voor de gevoelige aanpak valt wel degelijk iets te zeggen. ‘Sympathiek’ beleggen brengt rust en geeft een goed gevoel. En, als je je maar houdt aan de wet van de spreiding, kun je je er niet echt een buil aan vallen, is mijn ervaring. Ik zie ook niet in dat sympathie in de beleggersjungle geen argument zou moeten zijn.  We gaan toch het liefste om met mensen die we sympathiek vinden?  Waarom zouden we dan geen aandelen kopen van bedrijven die ons aanspreken?

Ik heb niets met ‘aasgieren, haaien en andere roofdieren’. Ik weet dat zij veel geld verdienen. Maar hun ‘ethiek’ staat mij niet aan. Dus blijf ik bij hen uit de buurt. Ik ben ook niet uit op de hoogste winst. Als bedrijven naar mijn hart mij een fatsoenlijk rendement uitkeren, ben ik een tevreden mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *